neděle 20. ledna 2013

Lyžování není jen o protáčení turniketů.

V sobotu jsme navštívili ski areál Hlinsko. 
Chtěli jsme si užít den na svahu. Ne nikam daleko, ale ne nikam, kde to nestoji za to.
Hlinsko není žádnej šlágr, ale po včerejší návštěvě vím, že to není ani žádná loučka s pomou. Toto hodnoceni se nevztahuje na svah, délku a jeho sklon, ale na služby a zázemí pro lyžaře, které dotyčné středisko nabízí. 
Čekat, že pár kilometrů od Pardubic nalezneme dlouhou, krásně prudkou sjezdovku by bylo jako čekat, že voda na hrádku bude slaná, nebo že na Třídě Míru seženu pravý Hamburger :)
Kopec je to sice docela hezký, ale krátký. Lidí bylo neskutečně mnoho, takže se tvořili dlouhé fronty na vlek a to nehezky zasahovalo do plánů sjet To minimálně 10x.
Tyto problémy ale v nejmenším neznamenali, že bych si na něco mohl stěžovat. Podporu lyžařům dává tamnější hospoda hned u sjezdovky dole u vleků. Strávili jsme tam asi 2 hodiny čistého času a musím říct, že velice příjemně jsme je tam strávili. Bájo jídlo za pár kaček, bájo obsluha s nenafrněnými ksichty. Co víc si přát, když svah je přeplněn lyžaři a fronta na 500m dlouhý vlek zabírá něco kolem 15 min? Já říkám, že to je právě to co ski areal hlinsko dokáže nabídnout. Super hospoda.
Navíc, lyžování, resp. včera prknaření, se vydařilo taky na jedničku. Kdybych chtěl frfňat, řeknu že lyžování stálo za prd, že jsem kopec sjel jen 9x, že jsem stál dlouho ve frontě, že …., že ….. . Ale opak je pravdou, včerejší lyžování bylo báječné, protože jsme se skvěle bavili a netrhaly žádné rekordy. Prostě krásný a pohodový den v Hlinsku na brutálně přeplněné sjezdovce. 

Žádné komentáře:

Okomentovat